8 factori pe care ar trebui sa te concentrezi cand e vorba de SEO

8 factori pe care ar trebui sa te concentrezi cand e vorba de SEO

Daca incerci sa iti imbunatatesti pozitia pe Google trebuie sa cunosti factorii SEO care au cel mai mare efect asupra ranking-ului tau.

  1. Backlink-urile

Este unul dintre cei mai importanti factori. Desi cu ceva timp in urma se vehicula ca backlink-urile externe sunt o pierdere de timp, recent mai multe studii efectuate au demonstrat contrariul.backlink-uri

Conform acestor studii (efectuate pe mai multe cuvinte cheie), 99% din primele 50 de rezultate pe Google au cel putin un link extern spre site-ul lor. 77% din primele 10 rezultate au cel putin un link extern catre o pagina din site-ul lor.

Cu alte cuvinte, daca te uiti dupa un site care este situat destul de sus in cautari pe Google si nu are niciun link extern spre el, atunci te poti uita in continuare pentru ca nu o sa gasesti.

  1. CTR-ul

UntitleUn alt factor de importanta in SEO este CTR-ul sau rata de click (pentru cei care nu cunosc prescurtarea).. Un CTR mare reprezinta de obicei pozitionari mai bune ale unor cuvinte cheie. Aici conteaza foarte mult setarile efectuate pe site: imagini, design, continut. Trebuie sa identifici cuvintele cheie specifice nisei tale si apoi sa le integrezi in continutul site-ului.

 

Untitledp

  1. Relevanta

Backlink-urile pot face minuni, dar aici conteaza relevanta lor, nu cantitatea. Cateva site-uri importante, cu trafic mare, sunt mai relevante decat multe site-uri cu trafic aproape deloc.

 

  1. Distribuirile pe social media pot duce un cuvant cheie cat mai sus in cautari

UntitledpoRetelele sociale pot fi unul dintre cele mai puternice instrumente SEO pe care le poti avea la dispozitie (cand ai activitate pe ele). Exista companii carora cateva postari pe cuvintele cheie potrivite lor au devenit virale pe Facebook si Twitter si astfel au urcat in prima pagina pe Google cu acele cuvinte cheie.

Problema e ca oamenii nu distribuie postari plictisitoare, asadar daca vrei sa ai succes trebuie sa fii creativ.

 

  1. Viteza conteaza la SEOUntitledpz

Stii vorba aia “viteza ucide”. Doar ca nu atunci cand e vorba de SEO. Site-ul trebuie sa se incarce repede. Mai putin cod HTML, mai mult continut. Cu cat adaugi mai multe imagini si videoclipuri pe site-ul tau, cu atat site-ul va merge mai incet.

  1. Un articol – un cuvant cheie

seo

seo

Cand creezi un articol, incearca sa fie despre un singur cuvant cheie si nu despre mai multe. Chiar functioneaza. De asemenea, incearca sa incluzi si cuvinte ale altor articole pentru a pune linkuri interne in cadrul continutului. Trebuie sa retii urmatorul lucru: continutul este rege si ajuta extrem de mult la SEO.

 

  1. Cuvintele cheie incluse in domeniu

Cuvintele cheie incluse deja in numele domeniului site-ului au o mare greutate cand e vorba de cresterea ranking-ului. De asemenea, cuvintele cheie ar trebui sa fie prezente si in link-urile paginilor si ale imaginilor.

  1. Traficulpozaaa

Pana de curand, traficul nu era un factor extrem de important cand ne refeream la SEO. Dar se pare ca a inceput sa joace un rol din ce in ce mai mare. Totusi popularitatea unui site ii atrage trafic, asa ca am putea spune ca e logic. La o analiza a site-urilor care sunt situate in primele pozitii pe Goole s-a descoperit ca acestea au un numar mare de vizitatori zilnic.

 

 

 

Tags

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Hai sa colaboram la urmatorul proiect!