Sfaturi de promovare pe Instagram de la experti

Sfaturi de promovare pe Instagram de la experti

Instagram este o platforma care s-a dezvoltat mult in ultimul timp si continua sa se dezvolte. Pentru ca avem si noi posibilitatea sa ne promovam pe Instagram iata cele mai bune sfaturi privind reclama pe aceasta retea de socializare:

  1. Pozele

Reclamele tale vor fi la fel de bune ca si fotograful, asa ca foloseste poze de calitate inalta pentru o eficienta maxima. Cele mai bun mod de a economisi timp si de a avea poze bune pentru Instagram este sa folosesti pozele patrate. Cele mai multe dintre camerele foto digitale si telefoane au deja aceasta setare, astfel nu mai trebuie sa decupezi tu pozele pentru a le utiliza in reclama.

  1. Foloseste un link prescurtat pentru a urmari traficul

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le urmaresti cand e vorba de o reclama este ce trafic genereaza aceasta. Din pacate, Google Analytics nu urmareste traficul in mod eficient cand vizitatorii vin din contul de instagram de pe dispozitivele mobile.

Pentru a monitoriza exact numarul de clickuri pe reclama ta, foloseste un link prescurtat goo.gl sau bit.ly (sau orice alt site de prescurtari), si apoi urmareste traficul strict din acest link.

  1. Foloseste-te de hashtag-uri

Urmareste care hashtag-uri cunoscute ar fi relevante pentru afacerea ta si include-le in postarile tale pe Instagram pentru a fi mai usor descoperite.

Screenshot_2012-10-11-15-37-42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Directioneaza-i pe utilizatori in funnelul tau de marketing

Pentru multe branduri este important sa determine pe cineva sa le devina urmaritori, dar este doar un pas in funnelul de marketing.

Pentru a merge mai departe, trebuie sa descoperi un mod prin care sa captezi adresele de e-mail ale urmaritorilor tai. Cel mai simplu mod este de le cere.

Fa share la o imagine cu un buton “call to action” in care le spui utilizatorilor sa dea click pe link pentru a descarca un ebook sau pentru a se inscrie la un newsletter. O data ce utilizatorul si-a lasat adresa de e-mail, poti sa duci “relatia” dintre tine si el la urmatorul nivel din funnelul de marketing.

  1. Mixeaza pozele cu videoclipurile

Instagramul este despre a-ti spune povestea in mod vizual, deci videoclipurile si imaginile sunt extrem de importante.

Un videoclip poate genera de trei ori mai multe linkuri decat articolele, astfel este o unealta valoroasa ce poate fi folosita pentru a te conecta cu fanii tai si pentru a-ti creste numarul de urmaritori.

  1. Posteaza la timpul potrivit pentru ca postarea sa fie vazuta de cat mai multi

Nu exista o perioada perfecta de a posta pe Instagram, pentru ca fiecare audienta este diferita.

Conform unor studii, cele mai de succes postari sunt cele din zilele de vineri, sambata si duminica si, daca doriti sa postati in timpul saptamanii, cele care sunt postate la orele 5-6.

Ca sa vezi ce functioneaza pentru tine, incearca sa postezi la diferite ore si in diferite zile.

Tags

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Hai sa colaboram la urmatorul proiect!